DUYURU:2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Burs Kontenjanımız Dolmuştur.

Şefkat Vakfı Özel Şefkat Eğitim Kurumlarımızda temel prensip eğitimde fırsat eşitliğidir. Bu bağlamda tahsil kademesinin her çağında başarılı, çalışkan, maddi imkanı olmayan öğrencilere okullarımızda Vakıf kontenjanından burslu, ücretsiz ve indirimli eğitim öğretim imkanı sağlanmaktadır. Mezun olduktan sonrada üniversiteyi kazanan, burslu okutulan öğrencilerimize, çeşitli üniversitelerde okuyan öğrenim masraflarını karşılayamayan başarılı öğrencilere, ilköğretim ve lise öğrencilerine karşılıksız öğrenim bursu verilmektedir.
ŞEFKAT VAKFI BURSLULUK KRİTERLERİ
  1. Vakıf Merkezinin bulunduğu İstanbul’da bulunan üniversitelerde eğitim görüyor olmak. (Lisede bizden burslu olanlar hariç.)
  2. İhtiyaç sahibi eğitim masraflarını karşılayamayan başarılı ortaöğretim üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine.
  3. Maaş, kira geliri, öğrenim kredisi vb. geliri olmamak. Başka kurum ve kuruluşlardan burs yardımı almamak.
  4. Sınıf, ders tekrarı olmamak, hazırlık ve 1. sınıfı okuyan öğrencilerde bir üst sınıfa başarı ile geçmek, alt sınıftan dersi bulunmamak.
  5. 2,3 sınıflarda okuyor olmak not ortalaması 4. Üzerinden 2,80 100 üzerinden 70 üzeri olmak.
  6. Her hangi bir şekilde disiplin cezası almamış olmak.
  7. Aynı aileden birden fazla kişiye burs verilmez.
  8. Burs müracaatları 10 Eylül 10 Ekim tarihlerinde Vakıf merkezine İstenen belgelerle birlikte şahsen yapılır.
  9. Açık öğretim öğrencilerine burs verilemez.
GEREKLİ BELGELER
  1. 1.Tc kimlik kartı fotokopisi-(Nüfus kayıt örneği)
  2. Öğrenci belgesi yeni tarihli ıslak imzalı veya e imzalı
  3. Bir yıl öncesine ait not dökümü transkript her sayfa ıslak imzalı olacak.
  4. 1 adet vesikalık fotoğraf.
  5. Veli gelir belgesi
  6. Neden bursa ihtiyacı olduğuna dair detaylı bilgi dilekçe.
BURS MÜRACAATLARI ; Vakfın merkezine yapılır. Aynı aileden birden fazla kişiye burs verilmez.

Başvuru formunu bilgisayar ortamında doldurup info@sefkatvakfi.org adresine göndermeniz gerekmektedir.

Başvuru Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.