Vakfımızın en çok önemsediği konulardan biride sosyal yardımlardır. İstanbul’un gecekondu semtlerinde oturan, ekonomik sebeplerden dolayı göç eden ihtiyaç sahiplerinden Anadolu’nun farklı illerinde bulunan depremzede, terör mağduru, sel-yangın v.s. mağdurlarına ülkemiz sınırları dışındaki savaş, tabi afet mağdurlarına kadar şefkat elimiz uzanmaktadır.
           İhtiyaçlı aile tespit komitemizin belirlediği, muhtarlığın da olur verdiği muhtaç ailelere düzenli olarak her ay ayni ve nakdi yardımlar yapılmaktadır.
          Kayıtlı olan ailelerin ihtiyaçlarına göre barınma, kira, ısınma, erzak, sıcak yemek, ilaç, giyinme eşyası, ev eşyası, kırtasiye, temizlik malzemesi v.s. temin edilmektedir.
          Gelenekselleşen uygulamalarımızdan biri de her yıl en az 50 çocuğa uzman doktorlar tarafından yapılacak bir  sünnet merasimi hazırlanmasıdır. Oyuncakları, ilaçları, iç ve dış giyimleri, sünnet yemeği dahil tüm ihtiyaçları karşılanarak ailelerin katıldığı eğlenceli bir sünnet şöleni yapılmaktadır.
          Vakfımız ihtiyaç sahibi ailenin eğitim, sağlık problemlerini, hukuki açmazlarını danışma ve rehberliğine ilişkin sorunlarını çözme gayreti içerisindedir. Bunun için yıllardır yapılan aile eğitim seminerlerine, ana-baba okulumuza ve kişisel gelişim seminerlerine uzman doktorlar, pediatri uzmanları, çocuk ve yetişkin psikiyatrisleri, kişisel gelişim uzmanları, eğitimciler, psikologlar, hukukçular katkıda bulunmaktadır.
 
          Ayni, nakdi yardımlar yanında, resmi nikahsız evlilik, dağılmış aile fertleri, son derece sağlıksız ve hijyenik olmayan ortamlarda yaşayan aile fertleri arasındaki iletişimsizlik gibi manevi eksikliklerin had safhada olduğu görülmüştür. Yine bu aile fertleri belirli zaman aralıklarında merkezimize çağrılarak hijyeni temizlik, sağlık ve eğitim konularında bilgilendirme toplantılarına katılmışlardır. Bunlardan hijyen bilgilendirme toplantısından hemen sonra verilen temizlik yardım paketi, aktarılan teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesini sağlamıştır. Kuruluş gayemize uygun olarak öncelikle aileye ve dolayısıyla topluma faydalı çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. Şefkat Vakfı olarak biz kadını, eşini, çocuğunu, gerekirse ana babasını birlikte ele almanın gerektiğine inanıyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereği korunmaya ve bakıma muhtaç çocuklar 4 ve 6 şar kişilik gruplar halinde sağlıklı ev ortamlarında, emin ellerde yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Bütün bu faaliyetleri sürdürürken en çok dikkat ettiğimiz konu incitmeden, insana saygı prensibiyle birlikte sunduğumuz hizmette süreklilik, verimlilik ve maksimum kaliteye ulaşmaktır.
          Bütün bunları yapabilmek için sizin desteğinize ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Çünkü bir insanız ve “insanların en hayırlısı insanlara en çok faydası olandır” sözüne yürekten inanıyoruz.