Vakfımız ile Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü arasında “Korunmaya muhtaç çocukların bakımı, barınması ve korunması” amacına yönelik 06.10.2006 tarihinde işbirliği protoklü imzalanmıştır. Protokol gereği korunmaya muhtaç çocuklar alanında toplu yaşanılan kuruluşlar yerine çocukevi adı altında en fazla 8 çocuğun barınıp yaşamlarını sürdürebileceği, temel ihtiyaçlarının karşılanabileceği, toplu yaşamın getirdiği aksaklıkları yaşamadan çocukların kendilerine güvenli, geleceğe umutla bakabilen, arkadaşlık, komşuluk ve mahalle gibi kavramları doyasıya yaşayarak öğrenebilecek toplumla iç içe ve toplmunun gerçeklerini bilerek ayakları üstüne basabilen bir gençliğin yetişmesi amaçlanmaktadır.

0-18 yaş arası korunmaya muhtaç çocuklar ile 18 yaş sonrası korunma kararı uzatılanların SHÇEK ile Vakıf işbirliği bünyesinde açılan çocuk evlerinde himaye edilmelerinin sağlıklı bir kişilik ve iyi alışkanlıkları kazanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Sakarya Arifiye Şefkat Çocuk Evimizde 22 İstanbul Tercüman Şefkat Çocuk Evimizde 8 çocuğumuz ideal ortamlarda, emin ellerde yetiştirilmeye çalışılmaktadır.”