Hizmet İçi Eğitim Kampımız (Sarot Seminerleri)...

Şefkat Okulları olarak bu yılki hizmet içi eğitim seminerlerini Bolu Sarot Termal Otelde gerçekleştirdik.Programımızın genel içeriğini tüm öğretmenlerimizi yakından ilgilendiren konularda verilen seminerler oluşturdu. Sarot kampımızın seminerlerinden birini  de…

Şefkat Okulları Vefa Programında Bir Araya Geldi...

Değerlerimiz Şefkat Eğitim Kurumlarında Yaşatılıyo...

Aşuresiz Ev Kalmasın. Değerlerimiz Şefkat Eğitim Kurumlarında Yaşatılıyor.Aşurenin nasıl yapıldığını Aşçı başımız anlattı, aşure kültürümüz hakkındada din kültürü öğretmenlerimiz derslerinde öğrencilerimize bilgiler verdi.Yapılan aşureler öğrencilerimize ve ihtiyaç sahibi olan ailelere…

Ramazan’da Şefkat Bereketi

ŞEFKAT AİLESİNDEN   BİR ÇINAR DAHA GİTTİ

ŞEFKAT AİLESİNDEN BİR ÇINAR DAHA GİTTİ

Bugün ŞEFKAT AİLESİ olarak gönlümüz hüzünlü, gözlerimiz yaşlıdır.  Canımız, ablamız annemiz olan ŞEFKAT VAKFININ KURUCULARINDAN FEVZİYE NUROĞLU'nun güzel geçen ömrü bir son değil bir başlangıçtır aslında bizim için.  Uzak değil,…

Toplumda Teknoloji Bağımlılığı

Okulumuzda Vakıf haftası kapsamıda Psikolog Ayşe Beyza Bıçakcı Toplumda Teknoloji Bağımlılığı konulu seminer verdi. Veli ve öğrencilerimizin aktif katılımları seminerimize ayrı bir renk kattı.

Vakıf Sunumu

Vakıflar haftası münasebetiyle okulumuz öğretmenlerinden Tarihçi yazar Zafer Bilgi vakıf nedir, vakıf bilinci nasıl kazanılır konulu seminer verdi.

Sarot kampımızın seminerlerinden birini  de Klinik Psikolog Dr.Mehmet Dinç gerçekleştirdi. Hayati önem arz eden pek çok konuya temas eden Dinç, özellikle başarmak için tutkulu olmak, çok çalışmak, yapılan işte en iyi olmak, odaklanmak, kendini zorlamak ,hizmet etmek, fikir üretmek, ısrar etmek üzerine şekillenen 8 altın öğütten bahsetti. Ayrıca kurucumuz Meliha Yalçıntaş Hanımefendi’nin de söz aldığı seminerimizde kendisi gerek akademik kazanım gerekse manevi kazanımlar doğrultusunda donanımlı bir neslin inşası üzerinde durdu. Vakfımızın kuruluş amacını yineleyerek şahsiyetli nesillerin, geleceğimizin teminatı olduğunu ve bu hususta da elimizden gelenin daha fazlasını yapmamız gerektiğini belirtti.

Şefkat Okulları olarak Sarot Termal Otel’de 23-24 Ağustos tarihlerinde  tüm kadromuzun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz eğitim kampımız, öğretmen ve personelimizin memnuniyet ifade eden paylaşımlarıyla sona erdi.

Seminer programımıza konuşmalarıyla değer katan kurucumuz Sayın  Meliha Yalçıntaş Hanımefendi’ye, Şefkat Okulları Koordinasyon Kurulu Başkanımız Sayın Doç. Dr. Murat Yalçıntaş Beyefendi’ye, yoğunlukları arasında bize vakit ayıran ve “İrade Eğitimi” konulu semineri ile bizlere birçok  değer katan Klinik Psikolog Sayın Dr. Mehmet Dinç Beyefendi’ye ve okul müdürlerimizden Adem Keven hocamıza  bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Bugün ŞEFKAT AİLESİ olarak gönlümüz hüzünlü, gözlerimiz yaşlıdır.
Uzak değil,  ölüm yakın. Cenab-ı Allah'ım bütün kullara, güzel ölüm nasip etsin.
Hakkın rahmetine BU MÜBAREK AYDA kavuşan merhumeye yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Yeri nur mekânı cennet olsun.
BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.

Özel Şefkat Okulları, öğretmenleri ve çalışanları için tertip edilen vefa programında bir araya geldi. Kurumumuzda beş, on, on beş, yirmi ve yirmi beşinci yıllarını tamamlayan öğretmen ve çalışanlarımıza plaket takdimi yapıldı.

Vefa programımıza Adalet Eski Bakanı aynı zamanda Şefkat Okulları Kurucu Temsilcisi Sayın İsmail Müftüoğlu, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Bekir Servet Bakırcı, kurucumuz Sayın Meliha Yalçıntaş Şefkat Okulları Koordinasyon Kurulu Başkanı Sayın Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, ve Şefkat Okullarının tüm öğretmen ve çalışanları iştirak ettiler.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, selamlama konuşmalarıyla devam etti. Genel olarak vakıf ruhunun ve vakıf bilincinin ön planda tutulduğu konuşmalardan sonra plaket takdimlerine geçildi. Okulumuza emek vermiş ancak bu yıl yolları ayrılan öğretmenlerimize de teşekkür plaketi sunuldu. Plaketlerin sunulmasının ardından okulumuz öğretmenlerinin hazırladıkları bir ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Ramazan ayının maneviyatına uygun bir şekilde icra edilen dinletimizin ardından tüm konuklarımızla birlikte iftar programına geçildi.
Biz de Şefkat ailesi olarak bu zamana kadar emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyor ve daha uzun yıllar aynı çatı altında bir arada olabilmeyi diliyoruz.

Aşuresiz Ev Kalmasın.

Değerlerimiz Şefkat Eğitim Kurumlarında Yaşatılıyor.Aşurenin nasıl yapıldığını Aşçı başımız anlattı, aşure kültürümüz hakkındada din kültürü öğretmenlerimiz derslerinde öğrencilerimize bilgiler verdi.Yapılan aşureler öğrencilerimize ve ihtiyaç sahibi olan ailelere ikram edildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

“Ey Muhammed! Sana nereye infak edeceklerini soruyorlar. De ki: Hayır olarak verdiğiniz nafaka, ana baba, yakınlar, öksüzler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak daha ne yaparsanız herhalde Allah onu bilir.” (BAKARA- 215)

Vakıf bilinciyle her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan yardımlarımızı bu yıl da Şefkat ailesi olarak iletişim kurabildiğimiz her ihtiyaç sahibine ulaştırmaya çalıştık.
Ramazan ayının bereketiyle de ziyadelenen desteğimiz birçok ailenin ve çocuğun da yüzünü güldürmeye yetti. Şefkat ailesi olarak bu yıl 400’ü aşkın aileye haftanın üç günü sıcak yemek dağıtımında bulunduk. Bununla birlikte erzak ve kumanya yardımlarımızla ailelerimizin hem Ramazan hem de bayram için ihtiyaçlarını biraz da olsa temin etmeye çalıştık.
Ayrıca vakfımız bayram münasebetiyle ihtiyaç sahibi olan çocuklarımızı da unutmadı ve evlatlarımıza giyecek yardımında bulundu.
Yardımlarımız sırasında bizlere gerek yemek dağıtımında gerekse erzakların ulaştırılmasında destek veren tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize şükranlarımızı sunuyor; huzur ve bereket dolu nice Ramazanlarda bir arada olabilmeyi niyaz ediyoruz.

d39bf48c 9091 4a89 a74e 9afc41d9e936

d7558b0a cd86 4ed4 946b cdb25e2d654c

da8b9aa6 c553 4d0f 9b81 82f6450f1482

fe6de601 afeb 4c02 8cb1 ef4418022a85

Her sınıfın bir yetim kardeşi var projesi koordinatörlerinden, Mudur Bekir ERGUN okulumuzu ziyaret ettı, yemeğimizi yedi, gelecek ayın kumbaralarını bıraktı.

Ziyaretçi İstatistikleri

Bugün138